Mijmering

mijnering’s Morgens las ik het volgende in de krant:
“Toen de hartverscheurende foto van het verdronken jongetje bij Pauw werd getoond, kwam Jort Kelder met een citaat dat van Stalin zou zijn: ’Eén dode is een drama, 100.000 doden een getal’. Soms heeft zelfs een dictator gelijk. De foto wordt gretig ingezet als hét teken om nu de poorten wijd open te gooien.”

Helaas wordt de foto ook gretig ingezet als gewin voor eigen succes. Op (vooral) vele Spirituele pagina’s komt de foto terug met daarbij een (zelfgemaakte) tekst. Daarnaast komen er discussies op gang en soms zijn dat niet eens hele fijne discussies.

Ik vraag mijzelf af wat er nu zo spiritueel aan is als je een foto gebruikt van een jongetje wat zo triest om het leven is gekomen. Daarbij niet eens zijn naam genoemd of een bronvermelding. Nee, jat de foto maar ergens vandaan, zet er een tekstje onder wat iedereen mooi gaat vinden en je hebt succes.

Ik vraag aan diegene die dit doen het volgende:
Denk er eens bij na of jij het wel zo leuk zal vinden als een foto van een overleden dierbare van jou wordt gebruikt voor eigen gewin. En dan zonder vermelding van de naam van de overledene of enige bronvermelding.
Wat zou je gaan doen? Steigeren? Boos worden? Diegene aanspreken?

Precies! Ga er eens voor zitten en spiegel het naar jezelf toe. En voel hoe het voelt…

Warme groet Angela van der Ploeg
Praktijk Havayah

(©) Angela van der Ploeg
4 september 2015

Reacties zijn gesloten.