Oordelen

oordelenEr moet mij iets van het hart.
Ik lees zoveel oordelen over het trieste gebeuren wat ons allemaal bezig schijnt te houden. Toch ben ik van mening dat elk mens op aarde Liefde mag ontvangen. Of je nu slachtoffer bent of de dader, want in feite zijn daders ook slachtoffers.
Men kan, als je dat zelf wilt, bidden of Liefde sturen naar wie je wilt.

Maar wat ik ook lees is dat bepaalde mensen een slaatje uit dit trieste gebeuren willen slaan; het gewin voor hunzelf staat bovenaan. De ego’s zijn groter dan groot. Overal worden er dingen georganiseerd en dan vraag ik mij af, waarom en waarvoor……

Ik zie overal om mij heen en dan vooral op Facebook mensen die oordelen en veroordelen. Nieuws (half) lezen en daar een oordeel over geven. Of men denkt wel even hoe het zou moeten en oordeelt dan daarna de mensen die proberen dit vreselijke gebeuren tot een “goed” einde te laten verlopen.
Dat het niet gaat zoals we zouden willen, was te verwachten.
Besef dat bepaalde personen hun best doen op hun manier; bedenk dat er niet zomaar even een militaire missie op gang kan worden gebracht of dat er zomaar even 1,2,3 dingen geregeld kunnen worden. Het lijkt allemaal wel zo simpel, maar dat is het niet.

En ja, het is triest, verdrietig en bizar tegelijk. Maar besef dat er al tijden oorlog woedt in andere landen, dat ook daar kinderen en volwassenen worden vermoord. Onschuldige kinderen die totaal niets met oorlog te doen zouden moeten hebben. Hoor ik daar mensen over? Hoor ik mensen over de oorlog bij de Gaza strook, in Israël, Afghanistan, Egypte, Syrië? Bekijk de lijst waar oorlog woedt vandaag: http://www.warsintheworld.com/

Besef dat de mensheid nog veel moet leren. En daar gaat tijd in zitten, veel tijd. Hebben we die tijd nog wel? Hoe lang kan dit nog voort duren?

De aarde hebben we in bruikleen, maar we maken er met zijn allen een grote hoop ellende van. Oordeel dus niet over een ander voordat je zelf perfect bent.

 

(©) Angela van der Ploeg
21 juli 2014