Praten met dieren

praten-met-dierenDieren nemen een bijzondere plaats in gedurende mijn hele leven. Het is dan niet zo verwonderlijk dat ik via foto’s of in real contact in staat ben om te “praten” met dieren.

Op deze pagina wil ik u een aantal ervaringen meegeven die ik als dierentolk heb gehad met de dieren waarvan ik een reading heb mogen doen. U krijgt een kleine inkijk in mijn werk als dierentolk en kan lezen wat u wellicht te wachten staat als u een reading van uw huisdier wil laten doen.

Ervaring 1:
In 2013 heb ik een reading mogen doen van een geweldige hond die depressieve en negatieve gevoelens had. Hij mankeerde lichamelijk niets, hij voelde zich alleen eenzaam en niet begrepen. Zijn leven zag hij niet positief, hij zag alleen de donkere kanten en wist het niet om te draaien.

De eigenaren van de hond waren niet zijn eerste baasjes en later bleek dat de eerste eigenaar de hond geestelijk kapot had gemaakt.

De hond, die werkelijk een lieverd was, zag geen enkel lichtpuntje in zijn leven en daardoor had hij rare uitspattingen. Hij kon zijn ei niet kwijt, voelde zich opgesloten en benauwd. Vrij in zijn doen en laten, vrij in zijn hoofd….dat is wat hij wilde.
Uiteindelijk heeft hij zijn rust en vrijheid gekregen.

Op een dinsdagavond in 2016 melde hij zich opeens bij mij. Ik voelde zijn aanwezigheid; dat voelde zo goed! Hij was vrij, hij voelde zich onbevangen, hij voelde warm en positief aan. Hij had een boodschap voor zijn baasje: hij was ontzettend trots op zijn baasjes, hij wilde laten weten verlost te zijn van alles en dat hij blij was dat zij een kleine zouden krijgen.

Ik heb de hele week nagedacht of ik dit wel moest vertellen, maar uiteindelijk kwam het antwoord dat het wel moest! Ik heb de boodschap doorgegeven aan het baasje van de hond.
Het mooie hieraan is dat diezelfde dinsdag dat de hond naar mij kwam, zijn baasje over hem (de hond) had verteld aan de kraamzorg, dat hij de kleine niet kan meemaken en dat ze hem elke dag nog steeds heel erg missen en aan hem denken.

Toen ik dit hoorde kreeg ikzelf een kippenvel moment en weet nu zeker dat mijn werk het mooiste is wat ik mag en kan doen.


Ervaring 2:
De vraag die was binnengekomen gaat over een hond die niet mee wil wandelen in de wijk, maar bos, hei of markt is geen probleem. (naam van de hond is gefingeerd)

Mijn antwoord wat ik mocht krijgen is het volgende:

Eerst wat mooi dat jullie de hond uit de opvang hebben gehaald en dat Puk een warm mandje bij jullie heeft mogen krijgen. Het is niet een hondje wat lang in opvang kan blijven, gezien het karakter.

Dan je vraag, waarom Puk niet mee wilt op de 2 x daagse korte ronde.
Het is niet de onwelwillendheid van haar, maar ze heeft totaal geen behoefte aan het “rondje om de kerk” zoals ze het noemt. Dit komt omdat het haar herinnert aan de tijd die ze bij de vorige eigenaren heeft doorgebracht en waar een kort rondje het enige was wat ze kreeg.
Het is veel fijner om naar het bos te gaan of naar de markt; dat zijn tenminste uitdagingen, dat geeft haar veel meer plezier dan het verplichte rondje. Toch zal ze moeten beseffen dat het niet mogelijk is om altijd maar naar het bos, hei of markt te kunnen gaan.

Het heeft ook te maken met de kracht om het verleden los te kunnen laten…door te gaan naar de nieuwe toekomst…. zij heeft daar nog een beetje angst voor…zij kan nog steeds niet de emotionele lasten uit het verleden achterlaten…….het kordaat verder stappen in het leven is nog moeilijk voor haar.

Mijn tip: laat haar maar een x aantal keren gewoon thuis, neem haar dan gewoon niet mee. Ze zal dan beseffen dat het “rondje om de kerk” nu eenmaal noodzakelijk is.

Jouw moedeloosheid moet je aan de kant zetten. Laat het los wat Puk betreft. Als jij het gedrag vanaf nu gewoon negeert en Puk heeft door dat jij er totaal niet mee zit dat ze niet mee wil, zul je merken dat zij sneller geneigd is om toch weer mee te lopen. Want jouw gedrag emotie breng je over op Puk en Puk voelt jouw “frustraties”.
Onze honden zijn onze spiegels…….kijk in de spiegel en bedenk dat jij wellicht ook de kracht niet hebt om het verleden los te kunnen laten…..door te gaan in de toekomst, angst misschien, emotionele lasten die je nog moet verwerken….
Als dit zo is dan geeft je hond jou een les…..en als jij daar dan aan kan gaan werken, zul je zien dat het probleem met Puk ook opgelost wordt.

(Ik heb bericht via de mail terug gekregen van degene die deze reading had aangevraagd. Mooi dat ik iemand weer blij heb kunnen maken.
Het antwoord was:
Angela je bent fantastisch!!
Loslaten is inderdaad ook niet mijn sterkste kwaliteit.
Zo zie je maar, je krijgt de hond die je nodig hebt 😉
We gaan aan de slag met Puk haar wensen.
Heel erg bedankt!!!)


Ervaring 3:
Ooit een bijzondere reading mogen doen van een 13 jarige hond. Deze hond is onrustig, niet relaxed en slaapt slecht. Volgens het baasje kijkt de hond erg ongelukkig uit de ogen. De vragen die het baasje had waren hier op gericht. Wat gaat er in het koppie om en hoe komt dit? Wat kan het baasje doen om haar relaxter te laten zijn, en wat vind zij nog heel erg fijn?

Het mooie van deze reading is geweest dat de hond het niet over zichzelf had, maar alleen over het baasje.
De hond in kwestie nam mij mee in d’r gedachten en vertelde dat deze reading eigenlijk meer een reading voor het baasje had moeten zijn. “Hulp voor mijn baasje en niet voor mij” gaf de hond aan.

Het is niet voor niets dat dieren en baasjes op elkaar lijken.
Huisdieren ontvangen zowel de positieve als negatieve psyche- emotionele stralingen van hun baasjes. Ze zijn zeer gevoelig voor de wisselende veranderingen in de gevoelswereld van hun baas. Zij zullen een weerspiegeling zijn van datgene wat in jou onharmonisch verloopt.

Wonderlijk toch hoe dieren het opnemen voor hun baasje.
En dat is nu waarom ik honden (en alle andere huisdieren) zo respecteer en dat ik van ze houd. Ze geven onvoorwaardelijke liefde!
Zij maken zich altijd zorgen om hun baasje, en nooit over zichzelf. Ze cijferen zichzelf het liefste weg, zodat ze zich kunnen richten op diegene waarvan ze het meeste houden.


Ervaring 4:
Een maand of wat geleden een reading mogen doen van een hond waarvan de eigenaar wilde weten hoe het met hem ging. De hond vertoonde ander gedrag na overlijden van een maatje. Hoe zat dat en wat zou het kunnen zijn? Maar vooral, wat kon er aan gedaan worden? En hoe kon de hond het beste begeleidt worden?

Het werd een mooie en verhelderende reading.

Rouwverwerking bij honden bestaat! Maar de ene rouwende hond is de andere niet. Er is geen standaard rouwverwerking bij honden. Die is er ook niet bij mensen. Sommige honden kwijnen weg, andere honden tonen helemaal geen zichtbare symptomen van rouw.

Ik heb haar een aantal tips kunnen geven en ik heb de eigenaar een 3-tal oefeningen (energie geven) meegeven zodat zij dit bij haar hond kan doen. Op die manier kan zij zijn onzekerheid / onrust voor een groot deel weg nemen. Bij onrust en onzekerheid is het namelijk de baas/eigenaar de juiste persoon die de hond gerust kan stellen.

Natuurlijk kwam er veel meer uit de reading naar voren, maar sommige dingen zijn gewoon heel privé en mag ik niet delen.


Ervaring 5:
Bij een andere reading van een hond zag ik op de foto ik een geweldige hond, een enthousiaste hond die mij vertelde blij te zijn met zijn leven. Zijn expressie sprak boekdelen!

De vraag van mij aan de baas was waarom ze zo weinig vertrouwen in haarzelf als baas had. Waarom de vraag of je het wel goed doet. Het is zeker geen vraag waar je je voor hoeft te schamen, er zijn meer mensen met deze gedachtes.
Er is alleen geen enkele reden waarom je zou moeten twijfelen. Dat je zelf denkt niet stevig in je schoenen te staan, heeft meer te maken met jezelf, dan met het denken dat je niet goed bent als baas van je hond.
Je hond zou bij niemand anders passen, immers…………je krijgt niet de hond die je wilt, maar de hond die jij nodig hebt!
Door deze hond, krijg je meer inzicht in jezelf en dat proces is nu van start gegaan!
Deze hond boft met zo’n baasje als jij!!


Ervaring 6:
Iemand wilde die graag weten of hun overleden hond vrede had over de keuzes die zij hadden gemaakt die dag en de maanden na het overlijden. Dat zij een nieuwe hond hadden gekocht om het verlies te helpen te verzachten.

De hond zijn naam betekend een maatje, kameraad of een vriend. In mensentaal wordt het vooral gebruikt om aan te geven dat het iemand is die vrijwillig een ander helpt en een luisterend oor biedt. Ook praten over emoties en problemen die bijv. een ziekte met zich mee brengt is daar een goed voorbeeld van.
Hun hond was en is nog steeds een buddy! Hij was een buddy voor jullie in leven. Aan Genezijde helpt hij andere honden die het nog steeds moeilijk hebben.

Hij heeft werkelijk een prachtige en sterke energie om zich heen, het is zo voelbaar! Hij heeft begrepen dat de leegte de overhand had en dat jullie al snel een ander maatje in huis genomen hebben. Het is goed zo, hij is de buddy van de nieuwe hond. Hij waakt over hem.

Tot zover een aantal ervaringen. Ik hoop dat ik u een kijkje heb kunnen geven in mijn werk als dierentolk. Mocht u een dieren reading willen aanvragen, dan kan dat hier: Fotoreading dieren

(©) Angela van der Ploeg

Reacties zijn gesloten.