Sjamanen workshop/cursus

In 2018 heb ik een Sjamanencursus gevolgd in Lelystad; we woonde toen nog in Almere.

De lessen zijn er op gericht om met behulp van sjamanentechnieken succesvol te worden in het bereiken van je doelen, van de dingen waar je echt voor wilt gaan en die je echt nog wilt doen voordat je aan de poorten van Petrus moet kloppen.

De lessen omvatten 4 stappen. In stap 1 leer je voor jezelf duidelijk te maken wat je echte eigen doel is, zonder beinvloeding van de mensen of systemen om je heen. Bij deze stap leer je met maximaal 5 anderen welke valkuilen er zijn; de les wordt afgesloten met een sandpainting die je thuis na gaat maken en gedurende vier weken telkens voor jezelf gaat verbeteren.

In stap 2 leer je je obstakels voor het bereiken van je doelen te ontdekken- ze zitten vaak dieper verstopt dan je dacht. Ook deze les wordt afgesloten met een sandpainting die je thuis na maakt en gedurende vier weken telkens gaat verbeteren.

In stap 3 worden individueel samen met de sjamaan obstakels besproken en met technieken die uit oude sjamanenculturen zijn overgeleverd zo goed mogelijk verwijderd. Dit is voor iedere deelnemer een prive-sessie. Na verwijdering worden in deze prive-sessie een soul-retrieval met sjamanendrum en een illuminatie uitgevoerd.

In stap 4, die weer met de groep plaatsvindt, wordt geleerd hoe het doel nu nog zuiverder kan worden gedefinieerd en hoe je daaruit zelf je ideale toekomstbeeld kunt maken. Met embodyment leer je te leven als een nieuw persoon op weg naar je hoogste doel. (Embodyment is een programma waarin het onderzoeken, waarderen en benutten van de wijsheid van het lichaam centraal staat.) Je krijgt huiswerkopdrachten mee die je op de nieuw ingeslagen weg moeten houden, en die na vier weken moeten worden ingeleverd. Je ingeleverde stukken en bijhorende ervaringen uit de afgelopen weken worden privé met je worden doorgesproken en je krijgt daarbij adviezen.

Gebruikte methoden zijn oa: card stories, sandpaintings, embodyment, soul retrieval, illumination, hucha mikhuy, crystal extraction.

Meer informatie over deze sjamaan: Marion is student van de Four Winds Society, een groot en invloedrijk centrum voor sjamanisme dat zijn wortels heeft in oude originele sjamanenculturen in zuid en noord Amerika en dat wereldwijd opleidingen geeft aan duizenden sjamanen. Marion is tevens student van Serena anchanchu, het centrum voor het zuivere Inca sjamanisme dat zijn wortels heeft in Peru en waarin voornamelijk in Europa tientallen mensen door Inca sjamanen zijn aangenomen als hun persoonlijke leerling. Deze leerlingen worden op authentieke wijze worden opgeleid tot Pampa Mesayoc, een sjamaan die op Inca-wijze communiceert met de natuur en natuurlijke hulpbronnen aanwendt voor welzijn, gezondheid en het behoud van de natuur.

Meer informatie over de lessen : je werkt in een groep van 6 personen nauw met elkaar samen. Je vertelt in de groep je eigen ervaringen en anderen delen hun ervaringen. Je vormt zo een groep van mensen die open en eerlijk naar elkaar durven zijn en zo elkaar willen helpen door elkaars spiegel te zijn. Kenmerk van de deelnemer : open, eerlijk, respectvol, doorzetter, geeft om zichzelf en is bereid ervoor te gaan.

Dit was even de inleiding over de Sjamanencursus. Op de volgende pagina kan je mijn belevenissen en sandpaintings zien die ik gemaakt heb.

Lees verder voor les 1.